Reference : Prédiction de la composition de la carcasse et de la qualité de viande du Piétrain stres...
Scientific journals : Article
Life sciences : Animal production & animal husbandry
http://hdl.handle.net/2268/4369
Prédiction de la composition de la carcasse et de la qualité de viande du Piétrain stress négatif par ultrasonographie en temps réel
English
[en] Prediction of carcass composition and meat quality in stress negative pig using real-time ultrasound
Youssao, A. K. I. [ > > ]
Verleyen, Vincent mailto [Université de Liège - ULg > Département de productions animales > Biostatistique, économie, sélection animale - HEMOLIEGE - Cardiologie - Pathologie spéciale et réhabilitation >]
Michaux, Charles mailto [Université de Liège - ULg > Département de productions animales > Biostatistique, économie, sélection animale >]
Clinquart, Antoine mailto [Université de Liège - ULg > Département de sciences des denrées alimentaires > Technologie des denrées alimentaires >]
Leroy, Pascal mailto [Université de Liège - ULg > Département de productions animales > Biostatistique, économie, sélection animale >]
2003
Annales de Médecine Vétérinaire
Université de Liège
147
6
403-410
Yes
International
0003-4118
1781-3875
Liège
Belgium
[en] carcass composition ; ultrasound ; stress susceptibility ; pig ; Pietrain ; meat quality
[en] The lean meat proportion and longissimus thoracis intramuscular fat percentage were predicted in negative-stress Pietrain pigs by real-time ultrasound using Pie Medical 200. The optimal probing site for the estimation of carcass lean content percentage was first identified. The models for the prediction of carcass lean content proportion by ultrasound measurement were developed. Comparisons between Fat Lean Meter, ultrasonic device Piglog 105 and Pie Medical 200 were made for lean meat proportion estimation in Pietrain carcasses. The intramuscular fat percentage was predicted from the white pixel percentage in the longissimus thoracis ultrasound image
Researchers ; Professionals ; Students
http://hdl.handle.net/2268/4369

File(s) associated to this reference

Fulltext file(s):

FileCommentaryVersionSizeAccess
Restricted access
Prédiction de la composition de la carcasse et de la qualité de viande du Piétrain stress négatif par ultrasonographie en temps réel.pdfPublisher postprint76.81 kBRequest copy

Bookmark and Share SFX Query

All documents in ORBi are protected by a user license.