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Article (Scientific journals)
L'approvisionnement en eau des porcs: un élément à ne pas négliger
Vandenheede, Marc; Nicks, Baudouin
1991In Annales de Médecine Vétérinaire, 135 (2), p. 123-128
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Abstract :
[en] Water requirements are determined according to the amounts of water stored in the tissues and lost by the animal. This review summarises estimates of water losses by faeces, urine, milk and by evaporation from the skin and respiratory tract. A description of the main pig drinkers is given with recommendations about the number, siting, fixing height and flow rate. Drinking water quality guidelines are also given.
Disciplines :
Veterinary medicine & animal health
Animal production & animal husbandry
Author, co-author :
Vandenheede, Marc ;  Université de Liège - ULiège > Département de productions animales > Ethologie vétérinaire et bien-être des animaux
Nicks, Baudouin ;  Université de Liège - ULiège > Département de productions animales > Ecologie et éthologie vétérinaires
Language :
French
Title :
L'approvisionnement en eau des porcs: un élément à ne pas négliger
Publication date :
1991
Journal title :
Annales de Médecine Vétérinaire
ISSN :
0003-4118
eISSN :
1781-3875
Publisher :
ULg - Université de Liège, Liège, Belgium
Volume :
135
Issue :
2
Pages :
123-128
Peer reviewed :
Peer Reviewed verified by ORBi
Available on ORBi :
since 23 November 2009

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