References of "Sindic, Marianne"
     in
Bookmark and Share    
Full Text
Peer Reviewed
See detailCaracterization del jambon belga de las ardenas.
Hannecart, François; Deroanne, Claude; Sindic, Marianne ULg

in Abstracts du 3ème Congrès mondial du jambon sec (2005, May)

Detailed reference viewed: 83 (5 ULg)
See detailRVA : a tool to determine the intrinsic pasting properties of starch in groung wheat, flour and native starch.
Sinnaeve, Georges; Lenartz, Jonathan; Massaux, Carine et al

Conference (2005, March 23)

Detailed reference viewed: 11 (0 ULg)
See detailLa Cellule qualité de l'unité de technologie des industries agro-alimentaires
Sindic, Marianne ULg

Conference (2005, February 17)

Detailed reference viewed: 8 (1 ULg)
See detailLa diversification en productions animales
Wavreille, José; Rondia, Pierre; Decruyenaere, Virginie et al

in CRA-W; FUSAGx (Eds.) 10ème Carrefour des Productions animales : L’élevage : hier, aujourd’hui, demain quelles attentes pour quels enjeux ? (2005, January 26)

Detailed reference viewed: 7 (2 ULg)
Full Text
See detailSécurité des aliments, HACCP et traçabilité
Anceau, Christine ULg; Sindic, Marianne ULg; Deroanne, Claude

in Troupeaux et Cultures des Tropiques (2005), VI(Année III), 54-57

Detailed reference viewed: 28 (0 ULg)
Full Text
Peer Reviewed
See detailPractical case of HACCP methodology used for Staphylococcus aureus groth control in raw milk "fromage frais".
Broze, Olivier; Defrize, Nathalie; Sindic, Marianne ULg et al

in Proceedings of the Ninth conference on food microbiology (2004, September)

Detailed reference viewed: 80 (1 ULg)
Full Text
Peer Reviewed
See detailControl of Listeria monocytogenes in dairy farms.
Di Tanna, Sybille ULg; Belleflamme, Christel ULg; Anceau, Christine ULg et al

in Proceedings of the Ninth conference on food microbiology (2004, September)

Detailed reference viewed: 10 (2 ULg)
Peer Reviewed
See detailMaîtrise des bonnes pratiques d'hygiène.
Sindic, Marianne ULg

in Proceedings 4ème Congrès National d'hygiène alimentaire et de nutrition humaine. (2004, June)

Detailed reference viewed: 3 (0 ULg)
Peer Reviewed
See detailLe système HACCP : évolution de la législation alimentaire européenne.
Anceau, Christine ULg; Sindic, Marianne ULg; Deroannne, Claude

in Proceedings 4ème Congrès national d'hygiène alimentaire et de nutrition humaine. (2004, June)

Detailed reference viewed: 42 (2 ULg)
Full Text
See detailControl of listeria monocytogenes in dairy farms
Belleflamme, Christel ULg; Di Tanna, Sybille ULg; Anceau, Christine ULg et al

in Proceedings of the Ninth Conference on Food Microbiology (2004)

- Performed in Walloon farms in contact with the PDR project - L. monocytogenes characterised by its ubiquity - Numerous sources of contaminations : environment, cross-contaminations, post-contaminations ... [more ▼]

- Performed in Walloon farms in contact with the PDR project - L. monocytogenes characterised by its ubiquity - Numerous sources of contaminations : environment, cross-contaminations, post-contaminations, mastitis,… [less ▲]

Detailed reference viewed: 12 (1 ULg)
See detailThe relationship between Hagberg Falling Number, a -amylase activity of wheat grains and the wholemeal pasting properties determinated by the Rapid Visco Analyser
Lenartz, Jonathan; Massaux, Carine; Sinnaeve, Georges et al

Conference (2003, March 25)

Detailed reference viewed: 24 (1 ULg)
See detailApports de la recherche et outils mis en place pour la gestion et le contrôle de la qualité.
Sindic, Marianne ULg; Dardenne, Pierre

in L'avenir des filières de qualité différenciée. (2003, January)

Detailed reference viewed: 12 (1 ULg)
See detailIs the Hagberg Falling Number always linked to the a - amylase activity of wheat ?
Lenartz, Jonathan; Massaux, Carine; Sinnaeve, Georges et al

Scientific conference (2002, September 25)

Detailed reference viewed: 21 (1 ULg)
Full Text
See detailSécurité alimentaire des produits du terroir : aide, conseil, expertise.
Sindic, Marianne ULg

Article for general public (2002)

Detailed reference viewed: 18 (6 ULg)
Full Text
See detailGuide pratique pour la mise en place de l'autocontrôle : transformation de produits laitiers à la ferme
Belleflamme, Christel ULg; Sindic, Marianne ULg; Deroanne, Claude

Book (2002)

Ce guide a été établi en vue de faciliter la mise en place de l’autocontrôle en exploitation laitière. Il a été réalisé à l’Unité de Technologie des Industries Agroalimentaires de la Faculté universitaire ... [more ▼]

Ce guide a été établi en vue de faciliter la mise en place de l’autocontrôle en exploitation laitière. Il a été réalisé à l’Unité de Technologie des Industries Agroalimentaires de la Faculté universitaire des Sciences Agronomiques de Gembloux dans le cadre d’un projet financé par les Services fédéraux des Affaires Scientifiques Techniques et Culturelles. Ce guide repose sur une adaptation de la méthode HACCP pour la transformation de produits laitiers en exploitation laitière et reprend les dangers communs à tous les agriculteurs-transformateurs dans une démarche intégrée depuis l’étable jusqu’au lieu de vente des produits transformés. Ce guide apporte les connaissances minimales nécessaires pour la mise au point d’un système d’autocontrôle conforme aux prescriptions du codex alimentarius. Il peut facilement s’adapter à la structure particulière de chaque exploitation. Il doit ainsi permettre aux agriculteurs-transformateurs du secteur laitier de se mettre en conformité avec la législation. [less ▲]

Detailed reference viewed: 101 (8 ULg)
Full Text
See detailL'HACCP dans la filière lait.
Belleflamme, Christel ULg; De Schutter, Tine; Sindic, Marianne ULg

in Productions animales et santé humaine. (2002)

Detailed reference viewed: 58 (1 ULg)